sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Kasariklasikko: Uuniperunat suolapedillä

Ensimmäiset muistoni uuniperunasta ovat kaukaa lapsuudestani. Tuolloin uuniperuna oli pihvin lisukkeena. Muistossani ollaan kanarialla, aurinko on laskenut ja on pimeää. Äitiäni palelee, pihvi on sitkeää, mutta uuniperuna on ihanaa. Se on kuumaa ja maistuu herkulliselle. Kotiin palattuamme oli aika ottaa uuniperuna päärooliin ja valmistaa sille lisukkeita. 

Uuniperuna on klassikko ruokaisaksi iltapalaksi tai ruokalajiksi illanistujaisiin. Uuniperunat maistuvat varmasti niin lapsille kuin aikuisillekin! 

Uuniperunat
4 hengelle 

8 rosamunda perunaa 
merisuolaa

Pese perunat huolellisesti. Laita uunivuoan pohjalle runsaasti merisuolaa. Aseta perunat astiaan merisuolan päälle ja laita uuniin paistumaan 250 asteeseen kunnes ovat kypsiä, 40-60 minuutiksi, riippuen perunoiden koosta. Koita ennen tarjoilua, että perunat ovat kypsiä. 


Kinkkutäyte:

1 sipuli
½ paprika 
300g kinkkupala
1prk kermaviiliä tai creme fraichea
suolaa ja valkopippuria mausteeksi

Kuori sipuli ja pilko pieneksi silpuksi. Pilko sen jälkeen paprika sekä kinkku. Laita pilkotut sipuli, paprika ja kinkku kulhoon ja lisää sinne kermaviili. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Anna maustua jääkaapissa noin 20 minuuttia.  


Lohitäyte:

1 punasipuli
100g lämminsavu lohta
3rkl tilliä
½ sitruunan mehu
½prk kermaviiliä tai creme fraichea
sitruunapippuria mausteeksi

Pilko punasipuli pieneksi silpuksi. Leikkaa tilli pieneksi yrttisaksilla. Irrota ruodot kalasta ja leikkaa se paloiksi. Yhdistä aineet kulhossa ja sekoita hyvin. Lisää hyppysellinen sitruunapippuria ja anna maustua jääkaapissa hetken aikaa. 


Sienitäyte:

1 iso sipuli
2dl suolasieniä
½prk kermaviiliä tai creme fraichea

Aloita liottamalla suolasieniä hetken aikaa. Maistele makua välillä, ettei kaikki suola liukenee pois. Silppua sienet hienoksi. Yhdistä aineet ja anna maustua ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti