torstai 13. huhtikuuta 2017

Lammaspyörykät


Perinteiseen pääsiäispöytään kuuluu lammas. Lampaan viulun sijaan voi lampaasta valmistaa lapsiystävällisesti lampaanjauhelihasta valmistetut pyörykät. Kun valmistat pyöryköille juhlavat lisukkeet, sopii ne loistavasti myös pääsiäisen juhlapöytään. Arkenakaan tätä reseptiä ei kannata unohtaa! 

 
Lammaspyörykät
2 hengelle

300g lampaanjauhelihaa (meillä oli nauta-lammasjauhelihaa)
1 sipuli
1 kananmuna
½ dl korppujauhoja
3 valkosipulinkynttä
½ dl lehtipersiljaa
suolaa, valkopippuria, mustapippuria, maustepippuria, savupaprikaa, 

Valmista taikina yhdistämällä raa'an jauhelihan joukkoon kananmuna, korppujauho, pieneksi pilkottu valkosipuli sekä hienonnettu lehtipersilja. Anna taikinan maustua hetki. 

Valmista taikinasta pitkulaisia pyöryköitä ja paista niitä ensin kovemmalla lämmöllä hetki ja sitten keskilämmöllä noin 20 minuuttia. 

Tarjoile salaatin ja esim. perunoiden kera.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti