torstai 20. heinäkuuta 2017

Raviolit basilika-ricottatäytteellä



Pastan teko saattaa ajatuksena tuntua vaivalloiselta, varsinkin kun kauppojen hyllyt ovat pullollaan erilaisia kuvioita kuivapastaa ja tuorepastaa. Pastan tekeminen on kuitenkin varsin helppoa ja yksinkertaista. Tuoreista aineksista syntyy valloittavan makuiset raviolit täyteläisellä ricottajuustolla ja basilikalla maustetulla täytteellä. Suosittelemme todella kokeilemaan pastan tekoa!


Raviolit basilika-ricottatäytteellä
4 hengelle

2 dl durumvehnäjauhoja
2 dl karkeita vehnäjauhoja
4 kanamunaa
1 tl suolaa 

1 prk ricottajuustoa
1 ruukku tuoretta basilikaa
mausteeksi suolaa ja mustapippuria

Aloita valmistamalla pastataikina. Mittaa jauhot puiselle leivinalustalle, sekoita suola jauhojen joukkoon. Tee jauhokeon keskelle kolo ja riko kananmunat koloon. 


Aloita taikinan alustaminen pyörivin liikkein. Kun aineet alkavat sekoittua taikinaksi vaivaa taikinaa vähintään 5 minuuttia. Taikina on valmista, kun kaikki jauhot työlaudalta on imeytynyt taikinaan. Valmis taikina tuntuu kimmoisalta ja näyttää kiiltävältä. Kääri taikina kelmuun ja laita lepäämään jääkaappiin 30 minuutiksi, jotta sen työstäminen on helpompaa. 

Valmista sillä aikaa täyte. Kaavi ricottajuusto astiaan ja mausta se suolalla ja pippurilla. Silppua basilika ja lisää se ricottan joukkoon. Sekoita täyte tasaiseksi massaksi. Anna makujen tekeytyä hetki jääkaapissa. 

Aloita pastan työstäminen: 
Jaa taikina neljään osaan. Ota ensimmäinen osa työstettäväksi ja peitä loput kolme osaa vielä kelmulla, ettei taikina kuivu. Vaivaa taikinasta ensin ohut, pitkulainen, helposti kaulittava tanko. Kauli taikinaa hyvin jauhotetulla alustalla niin ohueksi kuin saat, käännä takina välillä ympäri. Mitä ohuemman saat taikinasta sitä herkullisempaa pasta on. Kun olet saanut kaikki levyt kaulittua on aika koota raviolit. 

Asettele teelusikallinen täytettä parin sentin välein pastalevylle. Kauli samankokoinen pastalevy kanneksi ensimmäiselle levylle. Sivele täytteen ympärille ja pastalevyn reunoille vettä pullasudilla. Levitä sitten toinen levy kanneksi ensimmäiselle levylle, täytteen päälle. Älä paina täytteen kohdalta anna sen jäädä pullolleen. Painele kuitenkin pastalevyt tiiviisti yhteen täytteen ympäriltä ja leikkaa taikinapyörällä raviolit haluamaasi muotoon. 

Keitä ravioleja väljässä, suolalla maustetussa vedessä, suuressa kattilassa. Raviolit ovat valmiita 2-3 minuutissa, kunnes ne nousevat pintaan. 

Laita suureen kattilaan liedelle vettä kiehumaan. Mausta keitinvesi reilulla suolalla. Anna raviolien kiehua noin 4-5 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti