
Pastan teko saattaa ajatuksena tuntua vaivalloiselta, varsinkin kun kauppojen hyllyt ovat pullollaan erilaisia kuvioita kuivapastaa ja tuorepastaa. Pastan tekeminen on kuitenkin varsin helppoa ja yksinkertaista. Tuoreista aineksista syntyy valloittavan makuiset raviolit täyteläisellä ricottajuustolla ja basilikalla maustetulla täytteellä. Suosittelemme todella kokeilemaan pastan tekoa!
4 hengelle
2 dl durumvehnäjauhoja
2 dl karkeita vehnäjauhoja
4 kanamunaa
1 tl suolaa
1 prk ricottajuustoa
1 ruukku tuoretta basilikaa
mausteeksi suolaa ja mustapippuria
Aloita valmistamalla pastataikina. Mittaa jauhot puiselle leivinalustalle, sekoita suola jauhojen joukkoon. Tee jauhokeon keskelle kolo ja riko kananmunat koloon.

Valmista sillä aikaa täyte. Kaavi ricottajuusto astiaan ja mausta se suolalla ja pippurilla. Silppua basilika ja lisää se ricottan joukkoon. Sekoita täyte tasaiseksi massaksi. Anna makujen tekeytyä hetki jääkaapissa.
Aloita pastan työstäminen:

Asettele teelusikallinen täytettä parin sentin välein pastalevylle. Kauli samankokoinen pastalevy kanneksi ensimmäiselle levylle. Sivele täytteen ympärille ja pastalevyn reunoille vettä pullasudilla. Levitä sitten toinen levy kanneksi ensimmäiselle levylle, täytteen päälle. Älä paina täytteen kohdalta anna sen jäädä pullolleen. Painele kuitenkin pastalevyt tiiviisti yhteen täytteen ympäriltä ja leikkaa taikinapyörällä raviolit haluamaasi muotoon.
Keitä ravioleja väljässä, suolalla maustetussa vedessä, suuressa kattilassa. Raviolit ovat valmiita 2-3 minuutissa, kunnes ne nousevat pintaan.
Laita suureen kattilaan liedelle vettä kiehumaan. Mausta keitinvesi reilulla suolalla. Anna raviolien kiehua noin 4-5 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti