sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Itse kohoavat jauhot sekä Flatbread

Ulkomaisissa ruoka-ohjelmissa käytetään hyvin usein leivonnassa itse kohoavia jauhoja. Näitä ihmejauhoja ei suomesta saa ostettua, mutta tällaisen itse kohoavan jauhoseoksen voi valmistaa myös itse. Nopea lisukeleipä syntyykin juuri tällaisista itse kohoavista jauhoista. Tässä reseptit ensin jauhoseoksen valmistukseen kuin myös herkulliseen flatbreadiin eli ohutleipään. 

Tarjoa flatbreadit esimerkiksi herkullisen taboulehin kanssa, resepti taboulehiin löytyy täältä



Itse kohoavat jauhot
1 annos 

2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhoa
½tl ruokasoodaa
½tl suolaa

Sekoita aineet keskenään hyvin. Jos teet useamman annoksen kerralla voit säilyttää jauhoseosta ilmatiiviissäpurkissa. Näin jauhoseosta on aina saatavilla tarpeen tullessa. 


Flatbread eli ohutleipä
n. 8 kpl 

2,5dl itse kohoavia jauhoja
2,5dl kreikkalaista jugurttia
mausteeksi suolaa ja pippuria
oliiviöljyä

Laita 1 annos itse kohoavia jauhoja suureen kulhoon ja lisää niiden joukkoon jugurtti. Nämä kaksi ainesosaa, jauhoseos ja jugurtti, ovat koko leivän perusta. Lisää taikinaan makusi mukaan pippuria ja suolaa, mutta muista että itse kohoavien jauhojen seoksessa on jo hieman suolaa. Sekoita taikina hyvin. 

Jauhota leivonta-alusta ja kauli leivästä ohuita leipäsiä. Kiireessä voit muotoilla leivät käsin ja painella ne niin ohuiksi kuin saat. Laita leivät paistumaan muutamaksi minuutiksi per puoli kuumaan parilapannuun. Jos haluat, voit ennen pannuun laittamista lorauttaa leiville hieman oliiviöljyä ja makusi mukaisia kuivattuja yrttejä. Ilman oliiviöljyä ja yrttejäkin ohutleivästä tulee maukasta. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti