tiistai 12. tammikuuta 2016

Ratatouille

Klassinen ranskalainen kasvispata ratatouille sopii mainiosti lämpimäksi lisukkeeksi tai salaatinkorvikkeeksi päivällispöytään. Keventäjille kasvispata sopii pääruuaksi. Ratatouillen voi tarjoilla myös kylmänä. Kun tekee kerralla ison annoksen voi lopun pakastaa. Meidän keittiössä ratatouillea nautittiin lämpimänä lisukkeena pastan kanssa. 

Ratatouille 
4 hengelle

1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
2 keltasipulia
2 salottisipulia
1 tlk tomaatteja
mausteeksi: suolaa, pippuria, oreganoa

Pilko vihannekset. Laita vihannekset paistumaan, kun kasvikset ovat kuullottuneet hieman, lisää pannulle desi vettä ja anna vihannesten hautua vielä. Lisää kasariin lopuksi tölkillinen tomaatteja. Lisää mausteet ja anna hautua miedolla lämmöllä. 

Tarjoile sellaisenaan pastan    tai riisin kera. Tai lisukkeena kanalle, kalalle tai lihalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti