perjantai 4. maaliskuuta 2016

Tomaattipiirakka rukiisella pohjalla

Tomaatti ja basilika ovat klassinen yhdistelmä. Ne ovat myös tämän rukiisen piirakan sydän. Helppo, nopea valmistaa ja erityisen herkullinen piirakka sopii loistavasti vaikka viikonlopun iltapalaksi.  


Tomaattipiirakka

Pohja: 
1½ dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
suolaa

Täyte:
4 tomaattia
2 punasipulia 
nyrkillinen basilikan lehtiä
suolaa ja mustapippuria 
n. 150g mustaleimaemmental juustoraastetta

Laita uuni lämpemenään 200 asteeseen. Alusta aineet taikinaksi. Anna taikinan levätä hetki viileässä. Voitele piirakka vuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Esipaista pohjaa noin 20 minuuttia. 

Sillä aikaa, kun pohja esipaistuu tee täyte. Pilko punasipuli ja tomaatti hyvin pieneksi silpuksi. Leikkaa yrttisaksilla myös basilika hienoksi silpuksi. Sekoita aineet keskenään ja mausta suolalla sekä rouhealla pippurilla.

Laita täyte pohjan päälle. Levitä täytteen päälle juustoraaste. Anna paistua noin 20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. Tarjoile piirakka, kunhan olet antanut sen vetäytyä hetken. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti