Tomaattipiirakka
Pohja:
1½ dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
suolaa
4 tomaattia
2 punasipulia
nyrkillinen basilikan lehtiä
suolaa ja mustapippuria
n. 150g mustaleimaemmental juustoraastetta
Laita uuni lämpemenään 200
asteeseen. Alusta aineet taikinaksi. Anna taikinan levätä hetki viileässä.
Voitele piirakka vuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele
haarukalla pohjaan reikiä. Esipaista pohjaa noin 20 minuuttia.
Sillä aikaa, kun pohja esipaistuu
tee täyte. Pilko punasipuli ja tomaatti hyvin pieneksi silpuksi. Leikkaa
yrttisaksilla myös basilika hienoksi silpuksi. Sekoita aineet keskenään ja
mausta suolalla sekä rouhealla pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti