lauantai 20. helmikuuta 2016

Avokadobrowniet

Täyteläiset browniet saavat hieman keveyttä, kun rasva korvataan avokadolla ja sokeri korvataan siirapilla. Lopputuloksena on kuitenkin erittäin suklaiset ja täyteläiset browniet. Browniet on helppo tehdä sekä tarjoilla sellaisenaan tai jäätelön kera. Browniet sopivatkin siksi niin hyvin vierasvaraksi, niitähän pitäisi olla varmuuden vuoksi jääkaapissa aina! Browniet nimittäin säilyvät jääkaapissa, jopa viikon...kunhan maltat säilyttää niitä ;)   


Avokadobrowniet
n. 15 reilua palaa

2 isoa avokadoa
6 isoa kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2½ dl muscovadosiirappia
2½ dl jauhoja
2½ dl kaakaojauhetta
0,5 tl suolaa 2 tl leivinjauhetta





Kuori ja poista kivi avokadosta. Muussaa avokado haarukalla hienoksi tahnaksi. Sekoita kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää kananmunien joukkoon siirappi. Sekoita kuivat aineet: jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja suola, keskenään ja lisää muna-siirappiseokseen. Lisää avokadotahna taikinan joukkoon ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi leivinjauhe ja kääntele se tasaisesti taikinan joukkoon. Vältä liikaa sekoittamista. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka ja levitä taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25 min. Anna jäähtyä ennen leikkaamista ja tarjoilua vähintään 20 min. Browniet säilyvät jääkaapissa jopa viikon ja maistuvat myös kylminä herkullisilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti