lauantai 16. heinäkuuta 2016

Täytetyt naudanliharullat

Vaihtelua peruspihviin saat, kun kääräiset naudanlihan rullalle kera herkullisten täytteiden. Tämä herkku sopii valmistettavaksi grillissä tai uunissa. Lähipiirimme miehet antoivat kymmenen pistettä sille, että vihannekset tulevat herkullisessa paketissa! Voit tarjoilla täytetyt liharullat makusi mukaisen lisukkeen kera, meillä lisukkeena toimi hyvin paistetut vihannekset, myös riisi olisi sopinut erinomaisesti. Tosimies ei lisukkeita kaivannut ja kunkku oli murea naudanliha!  

Paprika-naudanliharullat
2 hengelle

400 g Naudan ulkofilettä (meillä oli valmiiksi siivuiksi leikattua lihaa)
½ punainen paprika
½ vihreä paprika
1 hopeasipuli
½ pienestä kesäkurpitsasta

 Pese vihannekset, kuori sipuli. Leikkaa vihannekset ohuiksi julienne-suikaleiksi, leikkaa sipuli puolirenkaiksi. Mausta naudanliha mustapippurirouheella ja suolalla, nuiji maustamisen yhteydessä kevyesti nyrkillä lihoja. Hiero pintaan hieman oliiviöljyä. 

Laita vihannes- ja sipulisuikaleita täytteeksi lihan keskelle ja kääräise liha rullalle. Sulje rulla tiiviiksi hammastikuilla. 

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paista rullia kuumalla pannulla noin 5 minuuttia käännellen niin, että ne saavat väriä kauttaaltaan. Laita sitten rullat voideltuun uunivuokaan, lisää vuoan pohjalle noin 1 dl vettä ja anna rullien paistua noin 15 min. 

Mikäli kävi kuten meille, paista rullien täytteestä ylijääneitä kasviksia pannulla. Mausta kevyesti. Tarjoile rullien lisukkeena. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti