Marja-aika on TÄÄLLÄ!
Mansikat tulivat ja menivät! Toivottavasti ehditte napata talven varalle annoksen c-vitamiinipitoisia mansikoita. Mustikat ovat kypsyneet ja odottavat poimijoitaan metsissä. Metsän rauhaa ja mustikanpoimijoita ei itikatkaan paljon häiritse. Pihat notkuvat ihania täyteläisiä vadelmia, joita tänä kesänä on luonnon tarjottimella meille runsaasti. Ihanaa marja-aikaa, nautitaan herkuista ja vitamiineista!
Mansikat tulivat ja menivät! Toivottavasti ehditte napata talven varalle annoksen c-vitamiinipitoisia mansikoita. Mustikat ovat kypsyneet ja odottavat poimijoitaan metsissä. Metsän rauhaa ja mustikanpoimijoita ei itikatkaan paljon häiritse. Pihat notkuvat ihania täyteläisiä vadelmia, joita tänä kesänä on luonnon tarjottimella meille runsaasti. Ihanaa marja-aikaa, nautitaan herkuista ja vitamiineista!
100g sulatettua voita
1 dl sokeria
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Rahkatäyte:
250 g maitorahkaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
200 g marjoja
1 rkl perunajauhoja (jos pakastemarjoja)
Vatkaa voi ja sokeri kulhossa. Lisää kanamuna. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja sitten sekoita se ne taikinaan tasaisesti. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.
Sekoita keskenään rahkatäytteen kaikki aineet tasaiseksi kulhossa. Laita toiseen kulhoon marjat. Me käytimme nyt mustikoita ja mansikoita. Sekoita joukkoon perunajauho.
Voitele vuoka ja lisää hieman jääkaapissa jähmettynyt taikina vuuan pohjalle ja hieman reunoillekkin. Kaada sitten marjat täytteen päälle. Lopuksi kaada rahkatäyte marjojen päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia kunnes piirakka on saanut vähän väriä. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Tämä piirakka on niin hyvää, ettei erillisiä lisukkeita tarvita!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti