torstai 5. toukokuuta 2016

Keväinen persikkarahkapiirakka

Raikas hedelmätorttu on pirteä kaveri kahvipöytään! Parhaimmillaan hedelmätorttu on kun käytät kauden hedelmiä. Kesäisemmän version tortusta saat käyttämällä tuoreita marjoja.

 


Persikkarahkapiirakka

murotaikina:

150g margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta



Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele murotaikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

täyte:

250g maitorahkaa
2 dl vispikermaa
3 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl sitruunanmehua
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Sekoita rahkan joukkoon vispikerma, munat, sitruunan raastettu kuori ja mehu, sokeri sekä vanilliinisokeri. Kaada täyte vuokaan ja paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Pinnalle:

persikkaviipaleita ja halutessasi myös muita hedelmiä
1 dl vettä
1/dl hyytelösokeria

Anna tortun jäähtyä. Valuta persikkaviipaleet asettele ne tortun pinnalle. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi lientä persikoiden päälle ensin ohuelti sitten runsaammin. Tarjoa kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti