perjantai 12. elokuuta 2016

Lihapullat & uunibataatti

Jokaisessa maassa tunnetaan jonkinlaiset lihapullat, tai pyörykät. Turkissa on jopa 80 erilaista pyörykkää. Suomen tunnetuimmat lienevät mummon lihapullat! Lihapulla resepteissä on varmasti jokaisessa samoja aineita, mutta oman mummon lihapullia ei kyllä voita mikään. Meidän mummo paistoi lihapullat puuhellalla valurautapannulla, jonka reunasta oli lohjennut palanen. Lihapullien rinnalle tehtiin kupit nurin keittiössä täyteläiset vuohenjuustolla täytetyt bataattiveneet. 

Vuohenjuustotäytteiset bataattiveneet

6 annosta
3 pienehköä bataattia
1 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl pippuria

täyte
0,5 dl ruoka- tai kuohukermaa
2 rkl voita
1 pkt vuohenjuustoa
ripaus suolaa
ripaus pippuria
kevätsipulia

Pese bataatit ja kuivaa niiden pinta. Halkaise bataatit kahtia ja nosta puolikkaat uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Sipaise pinnoille hieman öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys veitsen kärjellä.

Koverra sisus lusikalla kulhoon. Lisää kerma, voi, vuohenjuusto paloina ja mausteet. Sekoita kuohkeaksi. Lusikoi täyte takaisin kuoriin ja laita hetkeksi lämpenemään. Koristele kevätsipulisilpulla.
                                                      Liedellä 1/2016

LIHAPULLAT
4 hengelle

700g nauta-sikajauhelihaa
2 kananmuna
3 rkl korppujauhoja
n. ½ dl maitoa
1 iso sipuli
2 tl suolaa 
n. 1 tl jauhettua maustepippuria, valkopippuria ja paprikaa



Pilko iso sipuli pieneksi, kuullota sipulia pannulla ja nosta jäähtymään. Laita jauheliha suureen kulhoon ja lisää sen joukkoon kananmunat, korppujauhot ja maito. Kun sipulit ovat jäähtyneet lisää ne takinan joukkoon. Lopuksi lisää mausteet. Anna taikinan vetäytyä hetkinen jääkaapissa. 

Valmista lihapullat. Pyörittele takinasta palloja ja paista niitä kuumalla pannulla voissa noin 5-10 minuuttia lihapullan koosta riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti