torstai 4. elokuuta 2016

Kaksikerroksinen juustokakku

Lasten sydämet on valloittanut Disneyn elokuva Frozen-huurteinen seikkailu. Eräs pikkuneiti toivoi syntymäpäiväkseen huurteista kakkua. Toive täyttyi siirrettävän kakkukuvan avulla. Lämpimiä halauksia rakastavalle lumiukko Olafille laitettiin silmät sidoittuina porkkananenää, kuin aasille häntää ennen vanhaan. Kakku ja juhlat olivat valtaisa menestys kuten elokuvakin! 

Frozen-juustokakku

Pohja:

200 g kaurakeksejä
50 g voita

Marjatäyte:

150 g mustikoita
150 g mansikoita
0,5 dl tomusokeria
2,5 dl flora vispiä
250 maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatelehteä
2 rkl kuumaa vettä

Valkosuklaatäyte:

100 g valkosuklaata
125 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl flora vispiä
2 liivatelehteä
2 rkl kuumaa vettä

haluamasi kakkukuva
noin 1 dl vispikermaa pursotuksiin
strösseleitä




Valmista ensin pohja. Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä ne keskenään ja painele 26 cm irtopohja vuoan pohjalle, jonka pohjalla on leivinpaperi. Laita jääkaappiin.

Tee marjatäyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 5 min. Soseuta marjat. Lisää sekaan tomusokeri. Vatkaa flora vispi erillisessä kulhossa. Lisää sen sekaan sitten maustamaton tuorejuusto varovasti sekoittaen..

Purista liivatteista vesi pois ja laita ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää hieman jäähtynyt liivatevesi marjatäytteeseen ja sekoita huolellisesti. Lopuksi yhdistä marjaseos ja tuorejuusto-kermaseos keskenään varovasti. Kaada täyte keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Kun alempi kerros on hyytynyt kunnolla tee valkosuklaatäyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 5 min. Sulata suklaa mikrossa. Vatkaa kerma erillisessä kulhossa vaahdoksi. Lisää sitten suklaan joukkoon maustamaton tuorejuusto ja sen jälkeen vatkattu kermavaahto. Purista liivatteista vesi pois ja laita ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää hieman jäähtynyt liivatevesi täytteeseen ja sekoita.

Laita marjatäytteen päälle 20-22 cm irtopohjavuoka. Kaada valkosuklaatäyte sisään. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. 

Hieman ennen tarjoilua. Irrota irtopohjavuuat varovasti. Laita päälle kakkukuva ja tee haluamasi pursotukset ja koristele strösselillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti