Frozen-juustokakku
Pohja:

50 g voita
Marjatäyte:
150 g mustikoita
150 g mansikoita
0,5 dl tomusokeria
2,5 dl flora vispiä
250 maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatelehteä
2 rkl kuumaa vettä
Valkosuklaatäyte:
100 g valkosuklaata

2,5 dl flora vispiä
2 liivatelehteä
2 rkl kuumaa vettä
haluamasi kakkukuva
noin 1 dl vispikermaa pursotuksiin
strösseleitä

Tee marjatäyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 5 min. Soseuta marjat. Lisää sekaan tomusokeri. Vatkaa flora vispi erillisessä kulhossa. Lisää sen sekaan sitten maustamaton tuorejuusto varovasti sekoittaen..
Purista liivatteista vesi pois ja laita ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää hieman jäähtynyt liivatevesi marjatäytteeseen ja sekoita huolellisesti. Lopuksi yhdistä marjaseos ja tuorejuusto-kermaseos keskenään varovasti. Kaada täyte keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Kun alempi kerros on hyytynyt kunnolla tee valkosuklaatäyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 5 min. Sulata suklaa mikrossa. Vatkaa kerma erillisessä kulhossa vaahdoksi. Lisää sitten suklaan joukkoon maustamaton tuorejuusto ja sen jälkeen vatkattu kermavaahto. Purista liivatteista vesi pois ja laita ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää hieman jäähtynyt liivatevesi täytteeseen ja sekoita.
Laita marjatäytteen päälle 20-22 cm irtopohjavuoka. Kaada valkosuklaatäyte sisään. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Hieman ennen tarjoilua. Irrota irtopohjavuuat varovasti. Laita päälle kakkukuva ja tee haluamasi pursotukset ja koristele strösselillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti