maanantai 14. marraskuuta 2016

Pehmeä maa-artisokkakeitto

Lumi, viima, pyry ja pakkanen unohtuu, kun saa lämmikkeeksi lautasellisen herkullista maa-artisokkakeittoa. Maa-artisokkien kuorimiseen täytyy nähdä vähän vaivaa mutta se on sen arvoista. Maa-artisokan lisäksi sosekeittoon kannattaa laittaa myös muita juureksia muuten se voi olla liian vahvaa herkkävatsaiselle. Tässä reseptissä maa-artisokan lisäksi käytimme perunaa, porkkanaa ja purjoa. 

Maa-artisokkakeitto

500 g maa-artisokkaa
2 perunaa
2 porkkanaa
1 purjo
1 kasviliemikuutio
1 litra vettä
2 dl kermaa
suolaa
valkopippuria

Kuori ja pilko juurekset ja purjo. Maa-artisokista kannattaa leikata ensin pallurat pois ja kuoria ne erikseen.

Laita juurekset ja purjo kattilaan ja lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä kunnes juurekset ovat pehmeitä. Lisää mausteet ja kerma. Soseuta keitto ja tarkista suola.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti