maanantai 21. marraskuuta 2016

Suklaaganachepiirakka

Marraskuu. Ensilumi tuli ja suli. Marraskuu on palannut meille tutumpaan muotoonsa, pimeään ja sateiseen. Mikä olisikaan parempaa kuin viritellä valoja ja kynttilöitä ympärille ja asettua viltin alle, sohvalle vieressä kupillinen kahvia ja jotain todella suklaista. Tämä suklaapiirakka on nimensä veroinen. Täyteläinen ganache on pääroolissa piirakassa. Piirakka valmistuu kädenkäänteessä, mutta on parhaimmillaan seuraavana päivänä, yön yli levänneenä. 








Suklaaganachepiirakka

pohja:
200g kaurakeksejä 
75g voita

suklaaganache:
200g tummaa suklaata
2dl kuohukermaa

koristeeksi:
graniittiomenaa

Aloita valmistamalla pohja, sulata voi ja murskaa kaurakeksit muruksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele vuoka. Yhdistä voisula keksimurujen joukkoon ja painele seos tasaiseksi levyksi irtopohjavuoan pohjalle. Laita tunniksi jääkaappiin jäähtymään.

Valmista suklaaganache. Laita kattilaan vettä vesihaudetta varten. Pilko suklaat lasikulhoon, joka sopii kattilan päälle. Kun vesi kiehuu, aseta lasikulho kattilan päälle. Suklaapalat alkavat sulaa vesihauteessa, sekoittele niitä välillä. Kun suklaat ovat sulaneet ota lasikulho pois vesihauteen päältä. Sekoita kerma hiljalleen, vähän kerrallaan suklaiden joukkoon. Kun suklaa ja kerma ovat kunnolla sekoittuneet laita ganache piirakkapohjan päälle. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa tai minimissään 3h. 

Leikkaa graniitiiomena puoliksi. Ota puolikas hedelmäliha puoli kämmeneesi ja aseta alle kulho. Koputtele lusikalla voimakkaasti graniittiomenaa, jotta syötävät siemenet irtoavat ilman vaaleaa kuorta kulhoon. Koristele piirakka graniitiomenalla. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti