maanantai 7. marraskuuta 2016

Mustikka-kinuskitorttu

Mustikka-kinuskitorttu on erilainen versio banoffeesta. Nimittäin banaani on korvattu mustikoilla. Tämä torttu on tehty itse valmistetusta kinuskista. Voit oikaista myös reseptiä käyttämällä kaupan kinuskikastiketta, jolloin torttu syntyy nopeammin. Tämä herkku maistui sekä lapsille että aikuisille kahvipöydässä..




Mustikka-kinuskitorttu


Pohja:
400 g digestivekeksejä
100g voita

Kinuski:
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria

Päälle:
2dl vispi- tai kuohukermaa
1 rkl sokeria
2-3 dl mustikoita
rouhittua suklaata




Hienonna keksit muruiksi ja lisää sulatettu rasva. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (n. 24 cm halkaisijaltaan). Laita jääkaappiin odottelemaan.

Valmista Kinuski: Kiehauta kattilassa kerma ja 2 dl fariinisokeria. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia kunnes seos on muuttunut kinuskiksi. Anna jäähtyä.

Levitä jäähtynyt kinuski keksipohjan päälle. Levitä sitten kinuskin päälle mustikat (käytin sulaneita pakastemustikoita).  Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Levitä kerma mustikoiden päälle. Voit rouhia halutessasi päälle vielä suklaata. Nauti heti!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti