Mustikka-kinuskitorttu
Pohja:
100g voita
Kinuski:
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
2 dl fariinisokeria
Päälle:
2dl vispi- tai kuohukermaa
1 rkl sokeria
2-3 dl mustikoita
rouhittua suklaata
Hienonna keksit muruiksi ja lisää sulatettu rasva. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (n. 24 cm halkaisijaltaan). Laita jääkaappiin odottelemaan.
Valmista Kinuski: Kiehauta kattilassa kerma ja 2 dl fariinisokeria. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia kunnes seos on muuttunut kinuskiksi. Anna jäähtyä.
Levitä jäähtynyt kinuski keksipohjan päälle. Levitä sitten kinuskin päälle mustikat (käytin sulaneita pakastemustikoita). Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Levitä kerma mustikoiden päälle. Voit rouhia halutessasi päälle vielä suklaata. Nauti heti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti