keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Kuorrutetut maapähkinäsuklaamuffinssit

Muffinsseista saa nopeasti näyttävää tarjottavaa! Kuorrutuksen pursottaminen luo juhlallisen ulkonäön simppelille perusherkulle. Näihin herkullisiin muffinsseihin on lisätty maapähkinäsuklaa levitettä tuomaan makua.

 
Kuorrutetut maapähkinäsuklaamuffinssit
12 pientä tai 6 isoa

2 kananmunaa
1 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoa
1 dl maitoa
1dl sulatettua voita
1 tl vaniljajauhetta
1 tl leivinjauhetta
12 tl nutellaa tai muuta maapähkinäsuklaa levitettä

kuorrutus:

1dl vispikermaa
2 rlk tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria
vihreää väriainetta




Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri kevyesti. Sulata voi. Lisää taikinaan vehnäjauhot ja maito. Lisää samalla sekoittaen sulatettu, hieman jäähtynyt voi. Lisää vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita nostellen tasaiseksi. Laita muffinssivuokiin puolet taikinasta, piilota jokaiseen muffinssiin teelusikallinen nutellaa. Lisää loput taikinasta. Anna paistua n. 20 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä. 

Valmista kuorrute vatkaamalla kerma. Lisää sitten sokerit ja lopuksi väriainetta tippakerrallaan, kunnes olet tyytyväinen väriin.  Laita hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrute on helpompi pursottaa muffinsseille. Tee pursotukset ja koristele,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti