tiistai 7. maaliskuuta 2017

Suklaamousse, ilman valkoista sokeria

Naistenpäivän kunniaksi sopii erinomaisesti valmistettavaksi, herkullinen luontaisesti sokeriton suklainen mousse. 

Karita Tykän kirjassa Sokeriton (Cozy Publishing 2016), esitellään lukuisia herkullisia reseptejä, joiden valmistuksessa ei ole käytetty valkoista sokeria. Suosittelemme kokeilemaan reseptejä rohkeasti! Tämä mousse saa makean makunsa raakasuklaasta ja hunajasta.  

Reseptistä tulee noin 2 dl moussea, ja se sopii loistavasti yhden naisen herkkuhetkeen!


Suklaamousse
1 annos

1 tlk kookosmaitoa (valitse peltipurkissa oleva kookosmaito ja käytä paksu valkoinen osa jäähdytetystä kookosmaidosta) 
3 rkl raakakaakaojauhetta 
1 rkl luomuhunajaa (tai vaahtera-/kookossiirappia)
ripaus vaniljajauhetta
ripaus suolaa

+ raakasuklaata tai tuoreita marjoja tarjoiluun halutessasi.



Laita kookosmaito jäähtymään jääkaappiin yöksi. 
Ota kookosmaitotölkki jääkaapista ja kaavi kulhoon kookosmaidon paksu valkoinen osa, ei kirkasta nestettä. Lisää loput aineet ja vatkaa tasaiseksi mousseksi sähkövatkaimella. Tarkista maku ja lisää halutessasi kaakaojauhetta tai makeutusta. Jos moussesta tulee liian löysää, siirrä se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Sekoita huolellisesti ennen tarjoilua. Päälle voit halutessasi rouhia raakasuklaata tai lisätä tuoreita marjoja. 

Vinkkinä: vaihtelua makuun saat lisäämällä joukkoon muutaman tipan minttuöljyä tai kylmää espressoa tai vaihtamalla kaakaojauheen banaaniin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti