lauantai 24. kesäkuuta 2017

Trifle valkosuklaamoussella ja tuoreilla mansikoilla


Trifle on kesään mainiosti sopiva jälkiruoka! Sen voi koota hyvin helpoista aineksista, kunhan kaapista löytyy jotain pehmeää, jotain rapeaa ja jotain tuoretta. Kupit nurin trifle on tehty suussasulavaksi. Täyteläinen valkosuklaamousse vei kielen mennessään, mansikat sopivat mousseen erinomaisesti ja suklaakakkupohja toi annokseen maukkautta. Rapeana yllärinä triflessä on popcornit, jotka antavat annokseen myös ripauksen suolaa. 

Annokset voi koota leikkisästi yhdessä koko perheen voimin! Herkullinen jälkiruoka sopii hyvän ruuan päätteeksi tai kahvipöydässä vieraiden kanssa nautittavaksi. 

Trifle

4 annosta

Valkosuklaamousse

100 g valkosuklaata
250 g mascarponea
1 rkl sitruunan mehu
1 tl vaniljasokeria
1 valkuaista 
4 rkl sokeria

Suklaakakkupohja

2 kananmunaa
1 dl sokeria
3 rkl venhäjauhoja
1,5 rkl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta


Lisäksi tuoreita mansikoita ja popcorneja

Valmista ensin kakkupohja. Vuoraa 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. 
Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti vaahdon sekaan. Kaada taikina vuokaa tasaisesti ja paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.
Jätä jäähtymään.

Valmista sillä aikaa valkosuklaa mousse. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi marenkivaahdoksi.
Vatkaa toisessa kulhossa mascarpone, sitruunanmehu, vaniljasokeri ja sulatettu valkosuklaa. Kääntele lopuksi marenki juustosuklaaseoksen joukkoon.

Kokoa trifle kerroksittain. Murenna suklaakakkupohjaa yhdeksi kerrokseksi, valkosuklaamoussea toiseksi ja tuoreita mansikoita ja popcorneja
kolmanneksi. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti