Pizzapohja Tomaattikastike Täyte
pellillinen
2 dl vettä 1 prk tomaattimurskaa kanaa (n. 100g)
1 ps kuivahiivaa 3-4 valkosipulinkynttä fetajuustokuutioita
ripaus suolaa kuivattua basilikaa kasviksia esim. paprikaa
3 rkl öljyä juustoraastetta
4-5 dl vehnäjauhoja
Laita kädenlämpöinen vesi ja kuivahiiva kulhoon. Sekoita hiiva hyvin veden joukkoon. Lisää suola ja öljy. Mittaa puolet jauhoista taikinaan ja sekoita. Alusta taikinaa käsin, lisää loput vehnäjauhoista. Anna pohjan kohota astiassa liinan alla noin puolituntia.
Kiehauta tomaattimurska levyllä. Lisää halutessasi kuivattua basilikaa ja valkosipulisilppua. Sekoita ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Valmista haluamasi täytteet. Paista jauheliha, pilko kana tai valuta tonnikala.
Levitä kohonnut pohja pellille. Levitä pohjan päälle tomaattikastike. Ripottele oreganoa ja hieman juustoraastetta tomaattikastikkeen päälle ennen täytteiden lisäämistä.
Lisää täytteet ja lopuksi kuorruta juustolla. Paista uunin keskitasossa n. 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti