Version 1 resepti on sovellus K-ruoka.fi sivun reseptistä ja version 2 resepti on mukaelma Arla.fi sivuston reseptistä.
Vadelmajuustokakku
Noin 10 hengelle
Pohja
1 pkt (200g) Domino- keksejä
75g voita
Täyte
200g vadelmia
5 liivatelehteä
1 tlk (2dl) vispikermaa
1 prk (250g) valkosuklaa-limerahkaa tai maustamatonta maitorahkaa
1 rs ( 180g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Koristeeksi
Tuoreita vadelmia ja/tai suklaata
Hienonna keksit muruiksi. Sulata rasva ja lisää muruihin.
Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja (halkaisija 22-23 cm) leivinpaperilla. Painele keksi-rasvaseos vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Jos käytät ulkolaisia vadelmia kiehauta niitä 2 minuuttia ja anna jäähtyä. Suomalaisia vadelmia voit käyttää suoraan ilman esivalmisteluja. Vaahdota kerma. Kuumenna 2 rkl vettä, purista liivatelehdistä kaikki vesi ja liota liivatelehdet kuumaan veteen. Sekoita kunnes liivatelehdet ovat liuenneet mehun joukkoon. Kaada liivatelehdet ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Lisää kermavaahto kevyesti nostellen täytteeseen.Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja vadelmat. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli.
Koristele kakku esim. tuoreilla vadelmilla ja raastetulla suklaalla.
Vadelmajuustokakku uunissa
Noin 8 hengelle
Pohja
200g kaurakeksejä
75g voita
Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
150g vadelmia (pakaste tai tuoreet)
150g vadelmia (pakaste tai tuoreet)
Koristeeksi
Tuoreita vadelmia
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Murskaa keksit muruiksi ja sekoita joukkoon pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Voitele pieni (halkaisijaltaan noin 15-20 cm) irtopohjavuoka, ja painele taikina tiiviisti sen pohjalle ja sivuille. Kiehauta ulkomaisia vadelmia kattilassa muutaman minuutin ajan ja anna jäähtyä.
Notkista tuorejuusto. Vatkaa sokeri ja kananmunat kevyesti. Yhdistä tuorejuusto ja sokeri-munaseos. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja sitruunan raastettu kuori.
Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Lusikoi jäähtyneet vadelmat koristeeksi keskelle kakkua ja sitten loput täytteestä. Paista juustokakkua uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Anna juustokakun jäähtyä ennen tarjoilua. Voit tarjoilla juustokakun hieman lämpimänä, mutta se on parhaimmillaan kylmänä. Koristele vadelmilla.
Huom! Saat kakusta gluteenittoman kun vaihdat keksit gluteenittomiin kekseihin.
Tuoreita vadelmia
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Murskaa keksit muruiksi ja sekoita joukkoon pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Voitele pieni (halkaisijaltaan noin 15-20 cm) irtopohjavuoka, ja painele taikina tiiviisti sen pohjalle ja sivuille. Kiehauta ulkomaisia vadelmia kattilassa muutaman minuutin ajan ja anna jäähtyä.
Notkista tuorejuusto. Vatkaa sokeri ja kananmunat kevyesti. Yhdistä tuorejuusto ja sokeri-munaseos. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja sitruunan raastettu kuori.
Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Lusikoi jäähtyneet vadelmat koristeeksi keskelle kakkua ja sitten loput täytteestä. Paista juustokakkua uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Anna juustokakun jäähtyä ennen tarjoilua. Voit tarjoilla juustokakun hieman lämpimänä, mutta se on parhaimmillaan kylmänä. Koristele vadelmilla.
Huom! Saat kakusta gluteenittoman kun vaihdat keksit gluteenittomiin kekseihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti