Enchiladat
8 kpl
pohjalle tomaattisalsakastiketta
1 iso sipuli
500 g jauhelihaa (nauta/ kana)
1 ps tacomausteseosta
3-4 maustekurkkua
1 keskikokoinen punainen paprika
½ keltainen paprika
jalopeno viipaleita
150g juustoraastetta
tarjoillaan guacamolen ja ranskankerman kera
Huom! Mikäli haluat valmistaa tomaattisalsakastikkeen ja guacamolen itse aloita ruuan valmistus niistä (ohjeet alla) .
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ruskista jauheliha. Kun jauheliha on kypsää, lisää mausteseos ohjeen mukaisesti ja 1 dl vettä. Pilko vihannekset. Raasta juustoraaste. Levitä pehmeälle maissitortillalle tomaattikastiketta. Lisää sen jälkeen jauheliha ja vihanneksia. Kääri rullalle ja lado vuokaan. Paista noin 20 minuuttia kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin.
4 kpl kypsiä tomaatteja Hienonna sipulit ja paprika. Poista tomaatista
1 kpl sipuli siemenet ja leikkaa silpuksi. Hienonna valkosipuli.1 kpl paprikaa Laita öljy kattilaan ja freesaa chilit. Lisää sipuli ja
2 kpl punaista chiliä paprika,anna hautua hetki niin että ne pehmenevät.
1 kpl vihreä chili Lisää sokeri, valkopippuri ja valkosipuli. Anna
3 rkl sokeria hautua hiljalleen kunnes ainekset ovat kypsiä.
valkopippuria Lisää limen mehu ja jäähdytä. Tarkista maku ja
2 limen mehu lisää tarvittaessa suola.
1/2 dl öljyä
2 kpl valkosipulinkynsiä
Guacamole
Lusikoi avokadot kuoristaan kulhoon. 2 kypsää avokadoa
Murskaa haarukalla soseeksi. Hienonna 1 tomaatti
punasipuli, valkosipuli ja chili. Poista 1 mieto chili
tomaatista siemenet ja kuutio tomaatti. 1-2 valkosipulinkynttä
Lisää sitruunan mehu ja ranskankerma. ½ punasipuli
Sekoita hyvin. Lisää suola ja mustapippuri. ½ sitruunan mehu
Anna tekeytyä n. 30 minuuttia jääkaapissa. 1-2 rkl ranskankermaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti