lauantai 7. marraskuuta 2015

Perinteinen mansikkakakku





Kun nyt vietämme isänpäivää,
päivää vailla huolen häivää.
Tervehdyksen isä sulle tuomme!
Kahvit kera kakun juomme!
                                                   



Sokerikakku pohja
                                                     10 hengelle
 
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
korppujauhoja



Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun, halkaisijaltaan 22 cm:n vuokaan. Paista kakkua uunin alaosassa n. 45 min 175 asteessa. Anna kakun jäähtyä. Valmista täyte kun kakku jäähtyy. 

Täytteen voit valmistaa mielesi ja mielikuvituksesi mukaan: banaania ja mansikoita, maitorahkaa ja mieleisiäsi marjoja tai hedelmiä, aprikoosihilloa. Kuorrutteeksi sopii esimerkiksi perinteinen kermavaahto. Koristele kauden marjoilla ja hedelmillä tai suklaalla. 

Leikkaa kakku kolmeksi levyksi. Jätä alaosa tarjoiluastiaan ja kostuta sitä mehulla/maidolla hieman. Lisää täytettä, aseta keskimmäinen kerros täytteen päälle kevyesti painaen. Lisää täyte ja nosta kakun päällimmäinen kerros täytteen päälle. Kuorruta kakku ja koristele






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti