perjantai 20. toukokuuta 2016

Kesäkurpitsa sipsit

Kesäkurpitsa on juuri NYT aloittanut satokautensa. Ensimmäiset kesäkurpitsat matkaavat meille Etelä-Euroopasta. Loppukesästä voi tämän reseptin kaivaa jälleen esiin, kun kotimaisen kesäkurpitsan sesonki starttaa. Sipsi joka on naamioitu terveelliseksi =) mitä sitä muuta kaipaisikaan vaikka jääkiekon kisakatsomoon. 

1 kesäkurpitsa
1 kananmuna
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
1½ dl öljyä
2½ dl korppujauhoja
1 dl maitoa 
1½ dl parmesaani juustoa raastettuna

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi juustohöylällä tai veitsellä.

Laita yhteen kuppiin vehnäjauhot. Toiseen kuppiin sekoita maito ja kananmuna keskenään. Kolmanteen kuppiin sekoita korppujauho, juustoraaste ja mausteet.



Pyörittele kesäkurpitsat vuorotellen jokaisessa kupissa: ensin vehnäjauhossa, sitten munamaidossa ja viimeiseksi korppujauhoseoksessa.

Kuumenna öljy pannulla ja paista siivuja noin 5 minuuttia puolivälissä kääntäen. Nauti heti sillä sipsit pysyvät rapeana vain hetken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti