sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Kesäkurpitsakakku

Tässä postauksessa ei olekaan aivan tavallinen kuivakakku. Tässä on sesonkiherkku, kesäkurpitsan, kunniaksi leivottu kesäkurpitsakakku. Kakku vaikuttaa hieman vaatimattomalta, mutta kakkua koristamaan nostetaan kermavaahtoa, vaniljavaahtoa tai jäätelöä ja hedelmiä. 



Aineet:

4 dl raastettu kesäkurpitsaa
2 tl sitruunan raastettua kuorta
1 rkl sitruunan mehua
2 munaa
1 ½ dl vaaleaa ruokokidesokeria
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 vaniljasokeria
1½ dl rypsiöljyä
½ dl saksanpähkinärouhetta









 

Raasta kesäkurpitsa ja sitruunan kuori. Lisää raasteiden joukkoon sitruunan mehu. Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää raasteet muna-sokeri vaahdon joukkoon ja sekoita. Lisää kuivat aineet taikinaan. Lisää myös muuta aineet joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota vuoka. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. 



Koristele kakku tomusokerilla ja tarjoile kermavaahdon, jäätelön tai vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kera. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti