Tänä iltana Kupit nurin kaksikko päätti lähteä leikkimieliseen Kokkisotaan keskenään. Raaka-aine kassi oli kaksikolle yhteinen ja sen sisältö oli kaksikolle yllätys. Raaka-aineiden maksimi määrä oli 5 raaka-ainetta, hintarajausta emme kokkisotaan halunneet. Kisan tuomarina toimi puolueeton maistelija, Kupit nurin fanclubin puheenjohtaja. Kisan tulos sekä Katin kilpailevan keittiön reseptit luvassa seuraavassa postauksessa!
Yllätyskassista paljastui seuraavat raaka-aineet:
Fenkoli
Vuohenjuusto
Taateli
Mansikat
Nonparellit
Ninan keittiö:
Parmankinkku-vuohenjuustotaatelit
1 pkt parmankinkkua
100 g vuohenjuustoa
10 taatelia
Leikkaa taateleihin syvä viilto. Muussaa vuohenjuusto muruksi haarukalla. Täytä taatelit vuohenjuustolla ja kääräise parmankinkku täytetyn taatelin ympärille. Laita hetkeksi jääkaappiin kylmenemään.
Sitruunainen fenkolipasta
1 sitruunan mehu + 2 tl sitruunan kuorta
50 g voita
1 kevätsipuli, ilman vartta
5 valkosipulinkynttä
n. 2dl vettä
200 g bavette pastaa
Leikkaa sipuli sekä valkosipuli pieneksi. Leikkaa fenkolista pieniä paloja. Laita voi pannulle yhtäaikaa sipuleiden ja fenkolin kanssa. Laita levy keskilämmölle ja anna sipuleiden ja fenkolin kuullottua, kun ne saavat hieman väriä lisää n. 2 dl vettä pannulle ja anna hautua. Laita pasta kiehumaan. Lisää tarvittaessa vielä vettä, kunnes fenkoli on kypsän tuntuista. Lisää lopuksi sitruunan mehu ja raasta hieman sitruunan kuorta pannulle. Anna hautua vielä 5 min.
Banana Split-mansikat
1 l mansikoita
½ banaani
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl kuohukermaa
50 g suklaata
nonparelleja
2 rkl pähkinärouhetta
Kaiverra mansikoista hieman sisusta pois pienen lusikan avulla. Leikkaa hieman jokaisen mansikan alaosasta pois, jotta mansikat pysyvät pystyssä. Tee täyte. Muussaa banaani ja lisää sekaan tuorejuusto. Vatkaa erillisessä astiassa kerma ja sekoita se varovasti banaani-tuorejuustoseokseen. Lisää tarvittaessa sokeria. Täytä mansikat. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Dippaa mansikan alaosa ensin sulaan suklaaseen ja sitten pähkinärouheeseen. Lisää vielä mansikoiden päälle loput sulat suklaat ja koristele nonparelleilla.
Nam nam.
VastaaPoista