maanantai 2. marraskuuta 2015

Persikkainen kana-fetapiirakka

Korkkarit kattoon! Tää ilta on meille, mun sielunsiskoille supernaisille, kuten Kaija Koo laulaa. Naisteniltaan, me and i kutsuille, pikkujouluihin, iltaan rakkaiden ystävien kesken sopii paremmin kuin hyvin tämä piirakka. Piirakan voi tehdä hyvissä ajoin, lämmittää hieman ennen tarjoilua tai tarjota kylmänä. 

Persikkainen kana-fetapiirakka

Pohja:

150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 tl kylmää vettä

Täyte:

300-400 g hunajamarinoituja broilerinfilesuikaleita
100 g fetajuustoa
100 g (1/2 tlk) säilykepersikoita
2 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
0,5 tl suolaa
1 tl oreganoa
ripaus mustapippuria
100-150 g juustoraastetta

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Voitele noin 25 cm piirakkavuoka. Sekoita lämmennyt voi ja vehnäjauhot. Lisää vesi ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan ja esipaista uunissa noin 10 minuuttia.

Paista broilerisuikaleet pannulla. Pilko persikat pienemmiksi. Lisää kermaviiliin munat ja mausteet ja sekoita. Lisää esipaistetulle pohjalle ensin paistetut broilerisuikaleet, fetajuusto ja persikat. Kaada päälle kermaviili-munaseos. Ripottele lopuksi päälle juustoraastetta. Paista uunissa noin 25-30 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä.

Tarjoile sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa. Piirakka on myös maukasta kylmänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti