Omenalehtitaikina ruusut
6 kpl
2 keskikokoista punaista omenaa (red delicious)
½ sitruunan mehu
6 rkl omenakaneli marmeladia
tomusokeria koristeluun
lehtitaikinalevyjä
Ota lehtitaikinalevyt sulamaan n. 15 minuutiksi. Pese omenat ja leikkaa ne puolikkaiksi. Jätä kuori, jotta se koristaa valmiita ruusuja kauniisti. Leikkaa omenalohkot todella ohuiksi viipaleiksi.
Kauli taikina ohueksi ja leikkaa siitä kuusi suikaletta (n.5 cm x 22 cm). Levitä marmeladia takinasuikaleiden päälle. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä omenaviipaleet taikinan päälle lomittain siten, että kuori jää taikinanreunuksen yli. Taittele toinen puoli taikinaa huolellisesti omenien päälle. Rullaa suikaleet varovasti ja asettele silikonisiin muffinimuotteihin.
Paista ruusuja 40-45 min. Tai kunnes taikina on kypsää. Mikäli omenat saavat 30 minuutin jälkeen liikaa väriä, peitä ne foliolla. Koristele tomusokerilla.
Lähde: http://cookingwithmanuela.blogspot.fi/2015/03/apple-roses.html
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti