torstai 15. joulukuuta 2016

Kanelikeksit


Leivoimme lasten kanssa perinteisiä joulun ajan kaneliässiä. Tällä kertaa halusimme kokeilla muuta muotoa kun ässää, joten otimme käyttöön piparimuotit.

Kanelikeksit

200g voita
1 dl ruokokidesokeria
1 dl tomusokeria
1 kananmuna
5 dl jauhoja
1 tl soodaa

sokerikaneliseosta 




Sekoita pehmeä voi ja sokerit hyvin keskenään. Lisää kananmuna. Sekoita jauhot ja sooda ensin keskenään ja lisää seokseen ja sekoita kunnolla. Laita taikina vähintään tunniksi jääkaappiin kovettumaan, jotta taikinaa on helpompi käsitellä.

Kauli varovasti jauhotetulla pöydällä pienissä erissä taikinaa levyksi. Ota piparimuotilla erilaisia paloja taikinasta. Pyörittele ne sitten lautasella johon sekoitettu sokeria ja kanelia (käytimme tähän ruokokidesokeria). Paista uunipellillä 200 asteessa noin 10-15 min riippuen siitä miten paksuja on tehnyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti