Tabouleh
4 hengelle
2 dl Bulgur vehnää
1 sitruuna
1 kurkku
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 iso punasipuli
1 ruukku lehtipersiljaa
½ ruukku minttua
½ graniittiomena
oliiviöljyä
mausteeksi ruohittua suolaa ja mustapippuria
Valmista bulgur paketin ohjeen mukaan, 2dl bulguria ja tuplaten se eli 4dl vettä. Keitä vesi kattilassa, kun vesi kiehuu lisää bulgur ja mausta suolalla. Anna kiehua paketin ohjeen mukaan, noin 8-10 minuuttia. Jos vesi ei ole imeytynyt bulguriin valuta ylimääräinen vesi lävikön läpi pois. Laita bulgur jäähtymään toiseen astiaan ja purista 1 sitruunan mehu mausteeksi bulgurin joukkoon. Anna bulgurin jäähtyä puoli tuntia ja pilko sillä aikaa salaattiaineet.

Anna taboulehin tekeytyä muutaman tunnin ajan, ennen tarjoilua. Ennen tarjoilua koristele tabouleh granaattiomenalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti