torstai 12. tammikuuta 2017

Mustikkajuustokakku uunissa

On tullut aika raottaa pakastimen ovea ja nauttia sinne taltioiduista herkuista. Tämä perinteinen amerikkalainen juustokakku on valmistettu uunissa. Uunissa valmistettu juustokakku on pehmeäja kuohkea. Mausteeksi kakku on saanut herkullisen kotimaisista makeista mustikoista tehdyn mustikkatäytteen. 

Pohja:

200 g digestive keksejä
75 g voita

Täyte:
500 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1 dl sokeria
3 kananmunaa
0,5 dl maizenaa
2 rkl vaniljasokeria
2 rks sitruunamehua

Pinnalle:
1,5 dl mustikoita
1 rkl sokeria



Hienonna keksit muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele 24 cm vuoan pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperilla. 

Valmista täyte. Sekoita vatkaimeilla kaikki ainekset keskenään ja kaada seos keksipohjan päälle.

Lisää pinnalle mustikat ja sokeri. Paista kakku 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuin irrotat kakun vuuasta. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

2 kommenttia:

  1. voisi itsekkin koikeilla hyvältä näyttää.

    VastaaPoista
  2. Suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan! Tulethan kertomaan kuinka maistui =)

    VastaaPoista