perjantai 9. lokakuuta 2015

Kaupunkiloma Vilnassa


Matkaoppaissa ei kehuskella liettualaista ruokaa. Lämpimät ruoat ovat tuhteja ja koostuvat usein sianlihasta, perunasta ja kaalista. Kasvikset on usein paistettu henkihieveriin. Minä sain kuitenkin positiivisemman kokemuksen minimatkallani Vilnassa. Ravintolaruoka Vilnassa on edullista ja maistuvaa.

Yksi Liettuan suosikkiruoista paikallisten kesken on kesäisin kylmä ja muina vuodenaikoina lämmin punajuurikeitto. Pitihän keittoa maistaa alkuruokana. Ruokalistalla oli nyt vain kylmää versiota. Keitossa oli mm. raastettua punajuurta, kurkkua, tilliä ja kananmunaa. Lisäksi se oli hukutettu smetanaan. Aika erikoista mutta kokeilemisen arvoinen elämys.


Kylmä punajuurikeitto


Pääruoat ovat monissa ravintolaissa hyvin kansainvälisiä. Vaihtoehtoja mm. lohta, kanaa, naudan tai porsaanpihviä perunan tai kasvisten kera.




Kievin kanaa, lohkoperunat ja salaatti


Lohta banaaninlehdellä, juureksia ja 4 viljan puuroa
Jälkiruoissa käytetään usein kirsikoita. Se on vähintään laitettu koristeeksi, jos sitä ei muuten ole käytetty valmistuksessa. Erilaiset kakut ovat suussa sulavia. Kauppakeskuksissa myytiin italialaista jäätelöä.


Raparperipiirakka ja kirsikka
 

Jäätelöä italialaisittain
Vanhassa kaupungissa oli mitä ihastuttavin suklaapuoti. Sisällä yksi huone oli tehty kokonaan suklaasta. Mieli olisi tehnyt hieman haukkaista pöydän kulmasta.


Suklaahuoneessa kaikki oli valmistettu suklaasta
Suklaapuodissa myytiin erilaisia kakkuja 2,50 euron kilohintaan.


Aamiainen hotellissa oli monipuolinen. Perinteisten leikkeleiden ja juustojen lisäksi tarjottiin tietysti smetanaa, kananmunia, pannukakkua ja suklaapasteijaa


 Vilnaan kannattaa matkustaa ihan vaan näiden herkullisten kakkujenkin vuoksi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti