perjantai 18. maaliskuuta 2016

Appelsiini-suklaamoussekakku


Meidän lapsuudessa kakku tarkoitti lähes poikkeuksetta kakkua jossa pohjana on perinteinen sokerikakkupohja. Kerrosten väliin laitettiin useimmiten mansikkaa ja banaania tai jopa ananasta murskattuna. Koko komeus kuorutettiin kermavaahdolla ja koristeltiin tuoreilla marjoilla ja hedelmillä.

Täytekakku, tavallinen sokerikakku, on edelleen juhlien suosikki. Täytekakun rinnalle on saapuneet erilaiset hyydykekakut, juustokakut, marenkikakut.  Kakkujen kuorrutukset sekä koristelut, ovat mielikuvituksellisia joissa ainoastaan taivas tuntuu olevan ajana. Näiden uusien kahvipöydän haastajien rinnalla sokerikakku saattaa jäädä maistuvien ja komeiden uutuuksien varjoon. 

Tämä moussekakku edustaa uusia tuulia kahvipöydässä. Raikas appelsiini antaa suklaiselle kakulle mukavaa raikkautta. Tässä saattaa olla uusi juhlapöydän kuningatar! 

Appelsiini-suklaamoussekakku

Pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

kostutukseen appelsiinimehua

täyte:
3 liivatelehteä
200 g maitosuklaata
5 dl kuohukermaa
1 dl appelsiinimehua
200g appelsiinituorejuustoa
3 rkl sokeria

Voitele ja korppujauhota 24 cm irtopohjavuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti vaahdon sekaan. Kaada taikina vuokaa ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Kumoa pohja ja jätä jäähtymään. Pese vuoka ja laita pohjalle leivinpaperi. Laita pohja vuokaan ja kostuta mehulla.

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita  tasaisesti sulaan suklaaseen 0,75 kermaa. Vatkaa loput kermat vaahdoksi. Kuumenna mehu ja liota liivatteet joukkoon. Anna hetken jäähtyä. Sekoita appelsiinituorejuusto suklaaseokseen vatkaimella. Lisää myös sokeri ja liivatemehuseos. Lisää lopuksi kerma ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai ainakin 3 tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja koristele esim. raastamalla päälle suklaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti