perjantai 25. maaliskuuta 2016

Porsaan ulkofilé ja kasvishöystö sekä valkosipuliperunat

Valkosipulin tuoksu rappukäytävässä, silitetyt pöytäliinat, kristallin kimallus auringonpaisteessa, iloinen puheensorinaa, nauru....Näihin juhlaviin muistikuviin yhdistyy tämä perheemme juhlaruoka, arkiruoka, ruoka jota syödessä tulee hyvälle mielelle ja saa vatsansa takuulla täyteen! 





Porsaan ulkofilé ja kasvishöystö
4 hengelle

n. 1 kg porsaan ulkofilétä 
halutessasi marinadiin: sinappia, hunajaa, soijaa, valkosipulia, suolaa, pippuria

iso sipuli
1 punainen paprika
3 rkl hillosipulia 
2-3 kokonaista maustekurkkua
1 prk herkkusieniä
1½ kermaa 
soijaa

Laita liha maustumaan marinadiin edellisenä iltana. 
Ota liha lämpiämään ja paista sitä kuumalla pannulla niin että liha ruskistuu hieman. 
Laita liha uunivuokaan. Muista laittaa lihalämpömittari, jotta tiedät milloin liha on valmista! Mittari on tarkka ja hyvä apuväline lihan valmistuksessa. Lihan paistumisaika riippuu lihan koosta. Me pidämme porsaan lihasta n. 75-80 asteisena. Uunissa liha oli noin 1½ tuntia ja lämpöä oli 200 astetta.   

Pilko sipuli, paprika, maustekurkku sekä halutessasi pienennä hieman herkkusieni siivuja ja puolita hillosipulit. Kuullota vihanneksia hieman, lisää mausteeksi 2 rkl soijaa. Lisää noin 1 dl kermaa ja jätä vihannekset miedolle lämmölle, kannen alle hautumaan. Ennen tarjoilua lisää vielä hieman kermaa ja mausta tarpeen mukaan. Lisää kasvishöystö lihan päälle ja rinnalle tarjoiluastiaan. 



Valkosipuliperunat
4 hengelle

1½ kg kiinteitä perunoita
5-6valkosipulia
lihaliemikuutio
valkopippuria ja suolaa

Kuori perunat ja siivuta ne ohuiksi siivuiksi. Paista perunoita muutamassa erässä pannulla öljy tilkassa. Kun perunat saavat hieman väriä voit siirtää ne voideltuun vuokaan. Ripottele perunoiden päälle hieman suolaa ja valkopippuria mausteeksi. Lopuksi lisää pannuun noin 1½ dl vettä ja lihaliemikuutio. Lisää liemi perunoiden päälle vuokaan. Paista 200 asteessa lihan rinnalla tai  uunin alatasossa noin 45 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Todella hyvä valkosipuliperunat resepti!!! Kyllä se niin vaan on että kannattaa nähdä hieman enemmän vaivaa niiden valmisteluun niin saa paremman lopputuloksen :)

    Itse suorastaan rakastuin tuohon kasvishöystöön!!! Ihan mielettömän hyvää ja sopii moneen makuun, joten suosittelen!!! Itse kokeilin sitä kanan kanssa ja oli tosi hyvää ;)

    VastaaPoista
  2. Onpa ilahduttavaa lukea kommenttisi!
    Kiva kuulla, että ruuat ovat onnistuneet hyvin resepteillämme. Hienoa, että olet ennakkoluulottomasti soveltanut reseptiä ja tarjonnut kasvishöystöä kanan kanssa. Herkullisuutensa vuoksi kasvishöystöä voisi syödä melkeinpä ilman muita lisukkeita ;)
    Toivottavasti muutkin reseptiä kokeilevät jättävät viestin. T. Nina ja Kati

    VastaaPoista