torstai 10. maaliskuuta 2016

Porkkanakakku



Pirteä porkkanakakku saa hymyn huulille. Täyteläinen kuorrute on yllellinen ja juhlavan makuinen. Tämä herkullinen pellillinen löytää tiensä herkuttelijoiden lautaselle pikavauhtia ja resepti on kätevä kevään juhlia silmällä pitäen. 

Porkkanakakku pellillinen


6 kanamunaa
6 dl sokeria
8 dl porkkanaraastetta
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
3 tl kanelia
300 g voita

kuorrutus
100 g voita
200g maustamatonta sulatejuustoa
3 dl tomusokeria


Raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita varovasti vaahtoon vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja sulatettua voita. Kaada taikina pellille ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Jätä jäähtymään.

Valmista kuorrutus. Vaahdota pehmeä voi ja sulatejuusto. Sekoita mukaan tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Koristele esim. strösseleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti