keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Riisikakut makealla ja suolaisella täytteellä

Vuoden vaihteen jälkeen olemme niin kotona kuin blogissakin keventäneet ruokavaliota. Kevyet riisikakut sopivat loistavasti kevyeen herkutteluun. Marjoilla ja erilaisilla hedelmillä saa helposti vaihtelua. 
Osallistuimme Ruoka.fi-sivuston ja Friggsin järjestämään välipala-haasteeseen
ja meille lähetettiin Friggsin uutuuksia. Näitä uutuus riisikakkuja maistellessamme syntyi myös ideat herkutteluresepteihin. Käykäähän antamassa äänenne TÄSTÄ tai TÄSTÄ!
Äänestä omaa suosikkiasi 2.3.2016 mennessä ja voit voittaa 100 euron lahjakortin Decanterin myymälään sekä vuoden riisikakut. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan kolme palkintoa.
Haasteen ja arvonnan voittajat julkaistaan 4.3. Ruoka.fi:n sivuilla.




Chiansiemenet-merisuolariisikakku, mascarponevaahdolla ja sitrussalaatilla



½ dl vispikermaa
4 rkl mascarpone tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1,5 mandariinia
1 verigreippi








Aloita kuorimalla verigreippi veitsellä. Irrota verigreipinlohkot, ilman valkoista kuorta. Pilko lohkot pieneksi. Toista sama mandariinin kanssa. Sekoita sitrukset keskenään pienessä kulhossa. 

Vatkaa kerma. Lisää mascarpone ja kääntele se ilmavasti kermavaahdon joukkoon. Purista n. puolikkaan mandariinin mehu mascarponevaahdon joukkoon. Lisää hieman sokeria. 

Pursota chiansiemenet-merisuola riisikakun reunoille mascarponevaahtoa ja laita sitrussalaattia keoksi keskelle riisikakkua. Koristele riisikakkumurulla ja verigreippi- sekä mandariinilohkoilla.



Pellavansiemen-rosmariini riisikakku, savulohella ja tsatsikilla


2 dl turkkilaista jugurttia
10 cm pala tuoretta kurkkua
3  valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa, valkopippuria
riisikakkuja
 ½ punasipuli hienonnettuna
1 lime
lämminsavulohta



Raasta kurkku ja purista neste siitä huolellisesti pois. Pilko valkosipuli pieneksi silpuksi. Lisää kurkku ja valkosipuli turkkilaisen jugurtin joukkoon. Laita mukaan oliiviöljy. Lisää mausteeksi suolaa ja valkopippuria. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita jääkaappiin vetäytymään ja maustumaan hetkeksi.



Kokoa riisikakulle tsatsikia, pilkottua punasipulia ja lämminsavulohta. Koristele ja mausta raastetulla limen kuorella ja limen mehulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti