Pilko jääsalaatti ohueksi julienne-suikaleeksi, tee punasipulista ja tomaatista puolirenkaita. Valmista liha ja sitten tsatsiki jääkaappiin tekeytymään. Valmista ranskalaiset. (Me oikaisimme tällä kertaa kaupan ranskalaisilla, mutta voit valmistaa ne myös itse.) Viimeiseksi valmista pitaleivät.
Kokoa pitat ja herkuttele!
Pulled Pork ja Matt Prestonin Coca-cola kastike
n. 500g -1 kg porsaan kasleria
mausta suolalla ja mustapippurilla
Pulled pork, Matt Prestonin coca-cola kastikkeessa. |
1 iso sipuli raastettuna
3 valkosipulin kynttä raastettuna
1 sitruunan mehu
2 rkl soijakastiketta
1,25 dl ruskeaa sokeria (tiiviisti pakattuna)
7,5 dl coca-colaa
Sekoita kastike aineet keskenään. Laita liha paistoastiaan, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kastike lihan päälle. Sivele noin tunnin välein lihaa kastikkeella. Paista lihaa 175 asteessa 6 tuntia. (Lihan paino vaikuttaa paistoaikaan, meillä oli hieman yli 1 kg liha ja annoimme sen paistua 6½ tuntia.)
Tsatsiki
500 g kreikkalaista jugurttia
1 kurkku
4-5 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
tilkka valkoviinietikkaa
suolaa
pippuria
2 tl kuivattua tilliä
Raasta kurkku, valuta siitä neste pois. Raasta valkosipulin kynnet. Lisää raastettu kurkku ja valkosipuli jogurtin joukkoon. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita ja tarjoile.
Pitaleipä (Pitaleipien ohje on snellmann.fi sivulta.)
6 kpl
Pitaleipä ennen paistamista. |
¼ hiiva
1 tl sokeria
1 tl suola
3 rkl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja
Tee taikina, sekoittamalla aineet keskenään. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia. Jaa taikina kuuteen osaan ja tee pyöreitä pullia. Kauli tai painele taikina pyöreiksi leiviksi. Kuumenna paistinpannu ja paista leipiä kuivalla kuumalla pannulla 2 min/puoli (tai uunissa 250 asteessa noin 5 min). Sivele kuumille leiville oliiviöljyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti