tiistai 2. helmikuuta 2016

Lasten synttärijuhlat

Vuoden paras päivä on tietenkin syntymäpäivä! Syntymäpäivänä sankari saa päättää kuinka päivää juhlistetaan. Tämä pieni sankari juhli seuranaan hauskimmat kaverit ja parhaat herkut, jotka oli tehty toiveiden mukaisesti.

Minecraft jäätelökakku
15 lapselle

100 g voita
300 g digestive keksejä
3 litraa vaniljajäätelöä
5 dl kuohukermaa
tomusokeria
vihreää elintarvikeväriä
suklaata koristeluun

















Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin joukkoon. Paine keksit tarjoiluastian pohjalle ja laita jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Lado sitten jäätelöt vierekkäin keksien päälle. Anna jäätelön hetken sulaa, että se tarttuu keksipohjaan. Ala vatkaamaan kermaa. Kun kerma melkein valmista, lisää vihreä elintarvikeväri ja tomusokeria pari ruokalusikallista.
Pursota tai levitä jäätelöiden päälle ja koristele suklaapaloilla.



Omar-sitruunamuffinssit
12 isoa tai 24 pientä

1 sitruuna
3 kananmunaa
3 dl sokeria
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria
200 g kermaviiliä

kuorrutus:
1dl kuohukermaa
30 kpl Fazerin Omar-karkkeja

Pese sitruuna, raasta kuori ja purista puolen sitruunanmehu. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi, sitruunamehu ja kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen kermaviilin kanssa. Sekoita varovasti.

Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia (pienille riittää 12 minuuttia).

Kuumenna kerma kattilassa ja lisää omar-karkit. Keitä kunnes karkit ovat sulaneet ja seos on tasaista. Valuta varovasti muffinssien päälle. Voit koristella esim. strösseleillä tai pähkinärouheella.

Kinkkukierteet
noin 24 kpl

1 pkt lehtitaikinaa
125 g kinkkusuikaleita
pala paprikaa
ruohosipulituorejuustoa

Sulata taikina ja kaulitse kahdeksi neliön muotoiseksi levyksi. Pilko paprika pieneksi. Lisää täytteet taikinan päälle ja rullaa rullaksi kuin kääretorttu. Laita hetkeksi pakastimeen jähmettymään leikkausta helpottamaan. Leikkaa sitten noin sentin paksuisia siivuja. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti