sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Omenahyve



Omenasato näyttää olevan erittäin runsas! Puiden oksia painaa pulleat, pyöreät omenat. Huumaava tuoksu saa kaipaamaan

puista maahan kopsahtelevia omenoita lautaselle. Tämä omenahyve resepti on helposti muunneltavissa suuremmalle seurueelle suurempaan astiaan. Sopii syötäväksi omenantuoksuisessa syysillassa lämpimänä kylmän jäätelön tai kylmänä vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.




Omenahyve
4 annosta
8 pientä omenaa 6 rkl sokeria 3 tl kanelia
30g voita 1/2 dl ruishiutaleita 2 rkl sokeria



Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Ota neljä pientä annosvuokaa ja voitele ne huolellisesti. Kuori omenat ja pilko ne kuutioiksi. Sekoita omenakuutioihin sokeri ja kaneli. Asettele vuokiin 3/4 omenoita ja jätä hieman tilaa kuorrutteelle.
Valmista kuorrute. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää ruishiutaleet kattilaan ja anna niiden kypsentyä muutama minuutti. Lisää lopuksi sokeri ja sekoita hyvin. Lisää kuorrute vuokiin niin että se peittää omenat.
Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes omenat ovat pehmoisia. Jos ruiskuorrute meinaa palaa tai ruskettua liikaa peitä annosvuoat foliolla.
Tarjoile teekupposen ja vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti