lauantai 24. syyskuuta 2016

Mokkapalakakku


Mokkapalat on varsinainen klassikko leivonnainen. Sen valmistus opetetaan kotitaloustunnilla ja se on lasten sekä aikuisten suosikki. Aikuisempaa makua kakkuun tuo vahva kahvi. Kun oppii tekemään mokkapalat kerran, ne osaa tehdä aina. Suurempaan tarpeeseen voit leipoa taikinan tuplana ja tehdä siitä pellillisen me teimme tällä kertaa kahvipöytään mokkapalakakun. 

Mokkapalakakku
4 hengelle

Pohja:
100g voita
½ dl muscavado sokeria
2 munaa
1 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta

Kuorrute:
50g voita
4 dl tomusokeria
3 rkl vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhetta

Laita leivinpaperi 18 cm irtopohjavuokaan ja voitele vuoka. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä hieman. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne. Vatkaa munat ja muscavado sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää maito. Lisää kuivat aineet nostellen taikinan joukkoon. Lisää lopuksi hieman jäähtynyt voi taikinan joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 10-15 minuttia. Kun kakku on valmis anna sen jäähtyä ja valmista silla aikaa kuorrute. 

Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään, lisää hieman jäähtyneet kahvi sekä voisula ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Kuorrute on valmis kun olet sekoittanut sen kiiltäväksi. Kuorruta kakku ja anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti