lauantai 17. syyskuuta 2016

Bataatti-kurpitsasosekeitto


Sateiset aamut, päivät ja illat. Hämärät hetket ja valot ikkunoissa. Syyskuu on saapunut ja tuonut mukanaan onneksi värikkään syksyn sadon. Tässä reseptissä on aurinkoa lautasella valoisien vihannesten muodossa. Keitto lämmittää lounaalla tai kynttilänvalossa illalla.


Bataatti-kurpitsasosekeitto
4 hengelle

1 pieni bataatti
1 pieni spagettikurpitsa
4 porkkanaa 2 sipulia 2 dl vettä 1/2 dl oliiviöljyä 2 tl rouhittua suolaa 1 tl mustapippuria 1 tl oreganoa 1-2 dl luonnon jugurttia

Kuori bataatti, porkkanat ja sipulit sekä pilko ne pieniksi paloiksi. Pese spagettikurpitsa. Leikkaa kurpitsa puoliksi. Koverra siemenet pois kurpitsan sisältä.


Leikkaa sitten kurpitsa paloiksi. Laita kuutioidut vihannekset uunivuokaan. Lisää vihannesten joukkoon vesi, öljy ja mausteet.
Laita paahtumaan uunin keskitasolle 175 asteeseen tunniksi tai kunnes vihannekset ovat kypsiä.
Kaada kypsät vihannekset suureen kattilaan. Lisää myös vihannesten liemi kattilaan. Soseuta vihannekset sauvasekoittimella hienoksi. Lisää 1-2 dl luonnonjogurttia makusi mukaan. Tai kunnes keitto on samettisen pehmeää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä pippuria. Tarjoile paahdetun pekonin kanssa.

             







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti