keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Kääretorttu



Ekaluokkalaisen nimipäiviä vietettiin perheen kesken ja täytekakun sijaan tehtiin tällä kertaa kääretorttu, joka sai täytteen marjoista, kermasta ja vaniljatuorejuustosta. 



                                                                                                        Kääretorttu

Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
6 rkl venhäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
2 rkl sokeria 
2 dl mansikoita ja mustikoita



Koristelut:
kermavaahtoa ja marjoja



 


Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti vaahdon sekaan. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille, jossa on reunat ja paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.

Kumoa kuuma pohja toiselle leivinpaperille, johon on levitelty sokeria. Anna hieman jäähtyä ennen kuin otat varovasti päällimmäisen paperin pois. 

Valmista täyte. Vatkaa kerma. Toisessa astiassa survo marjat ja lisää sitten joukkoon sokeri ja tuorejuusto. Lopuksi sekoittele joukkuun kermavaahto. Levitä täyte jäähtyneelle kääretorttu pohjalle ja rullaa tiiviiksi rullaksi. Laita torttu jääkaappiin tekeytymään hetkeksi.
Koristele juuri ennen tarjoilua esim. kermavaahdolla ja marjoilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti