sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Lämpimät tonnikalaleivät


Lapsuuden klasikko lämminleipä on tuttu ja turvallinen arkiherkku. Lämpimät leivät oli siitä kiitollisia valmistaa, että leiväksi sopii mikä leipä vain mitä kotona on, vanhakin leipä sopii valmistukseen mainiosti. Samalla tavalla myös täytteeksi käy juuri se mitä kaapista löytyy on se sitten, kinkku, tonnikala, feta tai kasvikset. 


Tonnikalaleivät
4 hengelle 

8 palaa ruisleipää (esim. reissumies)
n. 1 dl ketchuppia 
½ sipuli 
½ pieni paprika
3  kirsikkatomaattia
1 prk tonnikalaa
150-180g mustaleima emmentaljuustoa

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Leikkaa sipulista puoli renkaita. Leikkaa paprika pieneksi kuutioksi ja kirsikkatomaatit siivuiksi.

 Raasta mustaleima emmentaljuusto raasteeksi. 

Levitä ruisleivän puolikkaat pellille. Pursota jokaiselle leivälle n. 1 rkl ketchuppia. Levitä leiville reilu ruokalusikallinen tonnikalaa. Lisää puolikkaat sipulirenkaat ja paprika sekä juustoraaste. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin. 






1 kommentti:

  1. Herkullisen näköisiä leipiä!
    Nyt on päässyt unohtumaan ihan kokonaan näin helppo herkku. Kaapista löytyy juuri sopivia "tähteitä" leipien valmistamiseen, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen!!!
    Kiitos muistin virkistämisestä :)

    VastaaPoista