lauantai 29. lokakuuta 2016

Sushi




Sushissa maistuu meri. Kalan ystävien suosikki on takuuvarmasti sushi! Silmäniloa ja runsaasti makua pienissä paloissa tarjoaa lautasellinen tuoretta itse valmistettua sushia. Sushin valmistaminen yhdessä ystävien kanssa on loistavaa puuhaa ja mikäs voittaakaan yhdessä syömistä! Vaikka et olisikaan erityisesti kalaisesta sushista kiinnostunut, niin jutun lopussa on täydellinen resepti juuri sinulle. Suklaasushit mansikkasydämellä, oli kupit nurin kaksikon suosikki!

Sushi


4 hengelle

1 pkt merilevää
500g sushiriisiä
1 porkkana
½ kurkku
1 avokado
kylmäsavulohta
katkarapuja
raputikkuja
pekonia
wasabia
soijaa


Aloita valmistamalla sushi riisi. Toimi pakkakuksen ohjeen mukaan, eli ensin huuhtele riisi viisi kertaa.

Älä sekoita riisiä liian voimakkaasti. Lisää riisin joukkoon mausteeksi etikka vähitellen. Kääntele riisiä samalla varovasti esim. lastan avulla. Anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Voit käyttää esim kylmää vesihaudetta, mutta älä laita riisiä jääkaappiin.

Riisin jäähtyessä pilko vihannekset sekä kala. Kuori porkkanat, pese kurkku, poista avokadosta kivi sekä kuori. Leikkaa vihannekset ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kalasta ohuita siivuja. Voit myös ostaa kylmäsavulohen valmiina siivuina.
Huuhtele katkaravut ja raputikut. Kuivaa ne ja mausta suolalla. Paista pekoni rapeaksi.

Valmista maki-rullat:
Ota merilevä arkki ja levitä sille hieman riisiä sekä mausteeksi hieman wasabia. Lisää riisin päälle haluamasi vihannekset ja lohi tai raputikku. Kääri tiiviille rullalle.

Valmista nigirit:
Ota teelusikallinen riisiviinietikalla maustettua riisiä ja muotoile siitä soikea nigiri. Asettele riisin päälle siivu lohta tai katkaravunpyrstö.

Tarjoile soijakastikkeen kera.


Suklaasushi mansikkasydämellä

100 g suklaata
25 g voita
50g maustamatonta tuorejuustoa
10 pientä mansikkaa

Sulata kattilassa voi ja lisää suklaa paloiteltuina joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada suklaa leikkulaudalle, jossa on leivinpaperi päällä. Levitä lusikalla tai nuolijalla noin 30cm x 15 cm kokoiseksi levyksi. Laita jääkaappiin kovettumaan.

Kun suklaa on jähmettynyt ota se pois jääkaapista ja anna sen levätä lämpimässä noin 10 minuuttia jotta sitä on helppo rullata. Levitä sitten tuorejuusto suklaan päälle. Puolita mansikat ja laita ne pitkittäin tuorejuuston päälle. Lähde rullaamaan suklaasushia leivinpaperia apuna käyttäen rullaksi. Leikkaa paloiksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti