lauantai 1. lokakuuta 2016

Lihapiirakka


Herkullinen lihapiirakka sopii tuhdiksi iltapalaksi tai vaikkapa salaatin kera tarjoiltuna viikonlopun lounaaksi. Mehevä voitaikina tekee piirakasta suussasulavan. 


Lihapiirakka
4 hengelle

1dl riisiä
400g jauhelihaa
1 iso sipuli
½ vihreää paprikaa
suolaa, valkopippuria, maustepippuria, paprikajauhetta

1 pkt valmista voitaikinaa 
tai halutessasi voit valmistaa voitaikinan itse resepti voitaikinaan löytyy täältä.

Voiteluun 1 kananmuna

Ota voitaikina sulamaan paketin ohjeen mukaisesti tai valmista se aluksi. 
Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä. Kuullota sipuli ja paprika. Paista jauheliha ja mausta makusi mukaan. Jauhelihassa saa olla reilusti makua sillä riisi ja taikina miedontavat sitä hieman. Kun jauheliha ja riisi ovat kypsyneet sekoita ne sipulin ja paprikan kanssa. Anna täytteen vetäytyä hieman. 

Kun taikina on valmis leivottavaksi kauli takinasta suuri levy, jonka täytteen lisättyäsi pystyt taittelemaan kaksinkerroin. Levitä täytettä taikinan toiselle puolikkaalle ja taittele tyhjäksi jäänyt puolikas kanneksi täytteen päälle. Painele reunat hyvin kiinni. Voitele kananmunalla ja pistele taikinaan ilmareikiä pienellä haarukalla. Anna paistua noin 25-35 minuuttia uunin alatasolla 225 asteessa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti