maanantai 21. joulukuuta 2015

Luukku 21: Juustotikut ja dippikastike


Juustotikut
noin 20 tikkua tai 30 pienempää

2dl vehnäjauhoja
25 g voita
ripaus suolaa
juustoraastetta
1 kananmuna
1 rkl vettä





Sulata voi ja lisää se vehnäjauhoon ja sekoita murumaiseksi. Lisää loput aineet ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Lisää tarvittaessa hiukan vehnäjauhoa, jotta taikina on sopivaa leivottavaksi. Kauli taikina levyksi ja leikkaa pitsaleikkurilla tai veitsellä noin sentin levysiä tikkuja. Nosta leivinpaperin päälle ja samalla kieritä niitä halutessasi kierteeksi. Paista 200 asteessa noin 10 min tai kunnes tikut saavat hieman väriä. Tarjoa dippikastikkeen tai kuuman keiton kanssa.

Dippikastike juustotikuille

2 dl creme fraichea
1 valkosipulin kynsi
3 tl hunajaa
2 tl sitruunan mehua
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa




Sekoita hienonnettu valkosipuli creme fraiceen ja lisää hunaja ja mausteet. Anna tekeytyä hetken jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti