Mausteinen omenaglögi
4 hengelle
5 dl omenamehua
1 vaniljatanko
2 kanelitankoa
2 rkl raakaruokosokeria
5 dl omenasiideriä
1 dl calvadosta
mintun lehtiä
Kiehauta omenamehu, vanilja- ja kanelitangot ja ruokosokeri. Lisää omenasiideri ja calvados. Kuumenna mutta älä keitä! Koristele glögi halutessasi mintun lehdillä.
Kiehauta omenamehu, vanilja- ja kanelitangot ja ruokosokeri. Lisää omenasiideri ja calvados. Kuumenna mutta älä keitä! Koristele glögi halutessasi mintun lehdillä.
Lähde: Herkkutori 2/2006
noin 5-6 hengelle
4 rkl kaakaojauhetta
6 rkl sokeria
2 tl kanelia
2 dl kermaa
1 l vahvaa kahvia
Sekoita kuivat aineet ja lisää kerma. Vatkaa voimakkaasti kunnes seos on kuohkeaa. Lisää kuuma kahvi. Sekoita ja tarjoa välittömästi.
Lähde: Pirkka lehti nro 12/1979
Hehkuviini
noin 8 dl ( 4 isoa kupillista)
1 pullo punaviiniä
15 mausteneilikkaa
1 appelsiini
1 vaniljatanko
noin 3/4 dl sokeria
rusinoita
Kaada viini lämmönkestävään laakeaan kannuun. Painele mausteneilikat appelsiiniin. Pane appelsiini ja vaniljatanko viiniin. Kuumenna juoma. Mausta sokerilla. Kaada juoma kuppeihin. Tarjoa heti rusinoiden kera.
Kirjasta: Ruoan valmistaminen mikroaaltouunissa (vuodelta. 1985)
2 tl kanelia
2 dl kermaa
1 l vahvaa kahvia
Sekoita kuivat aineet ja lisää kerma. Vatkaa voimakkaasti kunnes seos on kuohkeaa. Lisää kuuma kahvi. Sekoita ja tarjoa välittömästi.
Lähde: Pirkka lehti nro 12/1979
Hehkuviini
noin 8 dl ( 4 isoa kupillista)
1 pullo punaviiniä
15 mausteneilikkaa
1 appelsiini
1 vaniljatanko
noin 3/4 dl sokeria
rusinoita
Kaada viini lämmönkestävään laakeaan kannuun. Painele mausteneilikat appelsiiniin. Pane appelsiini ja vaniljatanko viiniin. Kuumenna juoma. Mausta sokerilla. Kaada juoma kuppeihin. Tarjoa heti rusinoiden kera.
Kirjasta: Ruoan valmistaminen mikroaaltouunissa (vuodelta. 1985)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti