sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Luukku 6: Itsenäisyyspäivän pipariset juustokakut

piparimuffinssit
Pipariset juustokakut

500 g piparitaikinaa

täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sitruunanmehua

Muunnelma pirkka.fi sivuston reseptistä.

Sulata taikinalevyt tai valmista itse piparitaikina. Kauli levyt ja leikkaa veitsellä noin 9 x 9 cm kokoisia neliöitä. Leikkaa kulmista hiukan pois, jotta saat niistä lähes pyöreitä.

Voitele 12 kappaleen muffinipelti. Asettele taikinapalat kolojen pohjalle ja reunoille. Painele niin että taikina ylettyy kolojen yläreunaan asti. Ylimenevät taikinat voit käännellä sisälle koloihin. Varmista, ettei pohjiin jää reikiä. Laita pelti jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

Sekoita tuorejuusto, sokeri, kananmunat ja vanilliinisokeri keskenään. Sekoita perunajauhot sitruunamehuun ja lisää sitten täytteeseen. Jaa täyte koloihin.

Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen irrottamista ja tarjoa mielellään kylmänä jos maltat odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti