tiistai 29. joulukuuta 2015

Vuoden viimeiset herkut: Crostinit ja skumppamuffinssit!


On tullut aika juhlistaa vuoden vaihtumista! 


Katetaan pöytään herkkuja, kutsutaan pöydän ääreen ystäviä ja tehdään lupauksia uudelle vuodelle 2016.   

Iloa, valoa ja herkullista uutta vuotta kaikille lukijoille!!! 




Crostinit

2 patonkia
oliiviöljyä

täyte 1                            täyte 2                                           täyte 3                           
avokadoa                       kirsikkatomaattia                           vuohenjuustoa
punasipulia                     keltaista ja punaista paprikaa       ilmakuivattua kinkkua
cremé fraichea               valkosipulia                                   päärynää
dippimaustejauhetta       punasipuliakatkarapuja                     fetajuustoa
sitruunaa                        lehtipersiljaa
                                       maustamatonta tuorejuustoa


Valmista ensimmäinen täyte. Ota katkaravut pakasteesta sulamaan. Muista huuhdella katkaravut kylmällä vedellä. Leikkaa punasipuli pieneksi silpuksi. Poista avokadosta kivi ja kaavi se kuorestaan. Muussaa avokado tahnaksi haarukalla. Purista puolikkaan sitruunan mehu avokadon joukkoon. Lisää reilu ruokalusikallinen cremé fraichea, mausta pippurilla ja suolalla. Laita jääkaappiin maustumaan. Sekoita loppuun cremé fraicheen dippijauhemausteseos (meillä sweet chili) ja laita myös se jääkaappiin maustumaan. 

Tee seuraavaksi toinen täyte. Silppua punasipuli ja valkosipuli sekä tomaatit ja paprikat. Leikkaa fetajuustosta kuutioita. Silppua joukkoon lehtipersiljaa ja ripaus suolaa sekä mustapippuria. Sekoita aineet hyvin keskenään ja anna makujen tasaantua.

Täyte kolme valmistuu nopeasti, leikkaa päärynä pieniksi kuutioiksi ja vuohenjuusto viipaleiksi. Rullaa ilmakuivatuista kinkuista ruusuja. 

Leikkaa patongeista viistoja paloja. Asettele 12 palaa uunipellille. Sivele loput palat oliiviöljyllä ja paahda niitä parilapannulla muutamia minuutteja. Laita uuni lämpiämään 100 asteeseen.

Sipaise hieman maustamatonta tuorejuustoa pitämään tomaatti-paprika täyte crostinin päällä. Ja koristele persiljalla. 

Kokoa katkarapucrostinit levittämällä patongeille avokadotahnaa tai chilidippiä. Purista sitruunasta mehua katkarapujen päälle ja asettele ne keoksi crostineille. 

Aseta pellillä oleville patonki viipaleille vuohenjuustosiivut ja muutamia päärynä kuutioita patongeille. Laita pelti uuniin n. 10 minuutiksi, kunnes vuohenjuusto on sulanut hieman. Siirrä crostinit tarjoiluastiaan ja lisää kinkkuruusut. 

Skumppamuffinssit
6 isoa tai 12 pientä

2 kananmunaa
1 dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
1 dl skumppaa (meillä Tosti Butterfly)
1 dl sulatettua voita
1 tl vaniljajauhetta
1 tl leivinjauhetta

muutama pala valkosuklaata


Skumppakuorrutus  

n. 50g maustamatonta tuorejuustoa
n. 2 dl tomusokeria
3 rkl skumppaa

hopeapalloja koristeeksi

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri kevyesti. Sulata voi. Lisää taikinaan vehnäjauhot ja skumppa. Lisää samalla sekoittaen sulatettu, hieman jäähtynyt voi. Lisää vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita nostellen tasaiseksi. Laita silikonivuokiin puolet taikinasta, piilota jokaiseen muffiniin muutama pala valkosuklaata. Lisää loput taikinasta. Anna paistua n. 20-30 minuuttia. Anna muffineiden jäähtyä. 

Valmista kuorrute sekoittamalla aineet keskenään. Laita hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrute on helpompi levittää muffineille. Levitä kuorrutetta muffinsseille ja koristele hopeapalloilla.  







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti